« Raadsgriffier in hart en nieren»

Gepubliceerd op 20-01-2023

Mooie vent, die Ad Anthonissen! Raadsgriffier in hart en nieren. ABGL vroeg me een serie blogs over hem te schrijven. De eerste staat online op de website van Geerts & Partners (ABGL)

De avonturen van Ad Anthonissen

De Nederlandse vader van het huidige griffierschap, gedreven in het positioneren van de raad, secuur in alles wat hij zegt en doet en vooral een warm en positief mens met veel humor. Zomaar een paar karakteristieken die collega’s aan Ad Anthonissen toekennen. Hij is misschien wel de meest bekende raadsgriffier van ons land. Vanuit zijn bakermat Zundert reisde hij als interimmer door heel Nederland. Nu is hij met pensioen. We hebben hem uitgenodigd om zijn rijke kennis en ervaring te delen. Op weg naar het jaarcongres van de Vereniging van Griffiers in september neemt Ad Anthonissen ons in een serie blogs mee op reis door zijn werkende leven als raadsgriffier. Reis je mee?

Raadsgriffier! Hoe goed ken jij je speelveld?

Als raadsgriffier is het heel belangrijk om te weten wat er speelt. Niet zomaar globaal maar heel precies. Dat geldt om te beginnen voor je directe werkomgeving. Weet jij wat de mensen om je heen echt bezighoudt? Ik denk aan de griffiemedewerkers, aan fractievoorzitters, leden van de werkgeverscommissie en raadsleden. De burgemeester en secretaris waarmee je de bestuurlijke driehoek vormt. En wat vinden de inwoners van jouw gemeente van belang? Inwoners zijn de belangrijkste doelgroep, want daar werk je voor! Ik keek altijd naar zaken vanuit de bril van een inwoner/burger: wat zouden zij ervan vinden ?

Hoe kom je te weten wat er echt speelt? Daar heeft Ad Anthonissen zo zijn beproefde methodes voor. Communicatie is daarin een sleutelwoord. Je leest er alles over in het volledige blog op de website van ABGL - voor mobiliteit en interim binnen het publieke domein..

2023-01-Ad-Anthonissen-blog-1-1674222493.jpeg